چهارشنبه بیستم تیر
از حدود 30 سال پیش اینترنت وارد ایران شد و بعد از چند سال توانست که بخشی از زندگی روزمره ی ما بشود. اینترنت و تکنولوژی تقریبا در همه ی بخش های زندگی ما از جمله خاطره نویسی، ارتباط با دوستان و حتی نحوه ی آشپزی کردن مان هم تاثیر گذاشته. در این میان، بخش آموزش و پرورش در ایران که میتوانست بهره های زیادی از اینترنت و تکنولوژی های روز در جهت پیشبرد اهداف آموزشی خود ببرد، متاسفانه بی توجهی های زیادی به آن شده است. ما، معلمان در سال های شیوع کرونا بود که به قدرت و تاثیر اینترنت و شبکه های اجتماعی در حیطه ی آموزش پی بردیم. متاسفانه، بعد از اتمام همه گیری کرونا و بازگشایی مدارس، دیگر به روال قبلی خود بازگشتیم و آنچنان که باید و شاید از این قدرت بی انتها استفاده نکردیم. ما به عنوان تیم ئاگا کلاس، با آگاهی بر این بی توجهی ها و درک قدرت و تاثیر تکنولوژی در بهبود کیفیت آموزشی، سعی کرده ایم که پلتفرمی جامع و بی نظیر متناسب با نیازهای آموزشی و پرورشی مدارس و آموزشگاه ها طراحی کنیم تا بتوانیم با استفاده از این پلتفرم در کلاس های درسی، تحولی نوین در نحوه ی آموزش و مدیریت کلاس ها ایجاد کنیم.
در این مقاله با همدیگر با این پلتفرم جامع و بی نظیر و در عین حالی دوست داشتنی آشنا خواهیم شد و یاد خواهیم گرفت که این پلتفرم چه امکاناتی در اختیار ما میگذارد و چگونه بتوانیم از این امکانات فوق العاده در جهت بهبود کیفیت آموزشی کلاس هایمان استفاده کنیم.
خوشبختانه، امروزه بیشتر مدارس و آموزشگاه ها مجهز به سیستم های کامپیوتری و پروژکتور هستند. اما از طرف دیگری شاهد آن هستیم که در بیشتر مواقع این امکانات بلااستفاده هستند و معلمان به جز نشان دادن متن کتاب درسی یا پاورپوینتی استفاده ی دیگری از آن نمیکنند. این در حالی است که ما معلمان و مدرسان میتوانیم از تمام پتانسیل های موجود از این امکاناتی که در اختیارمان هست، استفاده کنیم. در پلتفرم ئاگا کلاس، ما سعی کرده ایم که بیشتر پتانسیل های موجود از قبیل محتواهای آموزشی ویژه و منحصر به فرد و حتی نحوه ی مدیریت کلاس و ایجاد محیطی آموزشی مهیج و رقابتی برای معلمان و دانش آموزان ایجاد کنیم.
این پلتفرم ساخته شده توسط معلمان، برای معلمان است. از آنجایی که سازندگان این پلتفرم خودشان معلم هستند، با تمام نیازها و ویژگی های سیستم آموزش و پرورش در ایران آشنا هستند. در همین راستا، با تمام کم و کاستی های کتاب های درسی و کمبود آموزش ها و امکانات کلاس درسی واقف هستیم. اغلب این کمبودها و کم کاستی ها را میتوانیم با استفاده از یک پلتفرم جامع آموزشی و مدیریتی رفع کنیم. برای رفع این کمبودها و کم و کاستی ها بود که پلتفرم ئاگا کلاس به وجود آمد.
در ادامه ی مقاله، از هدف تشکیل این پلتفرم و ویژگی های جذاب و منحصر به فرد این پلتفرم حرف میزنیم.
هدف اصلی ئاگا کلاس این است که بتواند ابزاری جامع از هر لحاظ در اختیار معلمان و مدرسان قرار بدهد که بتوانند با استفاده از آن تمام کم و کاستی های سیستم آموزش و پرورش را رفع و امکانات جذاب و مهیجی در کنار آن ارائه کند که به نوبه ی خود در ایران و حتی جهان بی نظیر و نمونه باشد.
این شرایط را پیش خود تصور کنید که شما به عنوان مثال یک معلم زبان هستید و حداقل 4 روز و در 4 مدرسه ی مختلف تدریس میکنید و در هر کدام از مدارس هم حداقل 3 کلاس درس دارید که هر کلاس هم حداقل 10 دانش آموز دارد. از طرف دیگر هم ممکن است در آموزشگاه ها به صورت خصوصی تدریس کنید و این تعداد کلاس های شما را بیشتر از 12 کلاس در سال کند. در این حال، مدیریت این کلاس ها و توجه به ویژگی های فردی دانش آموزان کار بسیار سختی برای معلمان خواهد بود.
احتمالا این اتفاق برایتان افتاده باشد که بعد از تدریس در کلاسی و دادن تکلیف به دانش آموزان، در جلسه ی بعد که حدودا یک هفته ی بعد تشکیل میشود، از یادتان رفته باشد که جلسه ی قبل چه مطالبی را تدریس کرده اید و یا چه تکلیفی به دانش آموزان تان داده اید. اگر هم از خود دانش آموزان سوال کنید، ممکن است شیطنت های خاص خودشان را بکنند و اطلاعات اشتباهی به شما بدهند. 😂 ئاگا کلاس در این خصوص امکانات خاص و ویژه ای را در اختیارتان قرار میدهد که دیگر هیچ فعالیتی را فراموش نکنید و دست دانش آموزان را هم در کلاه گذاشتن سرمان کم کنیم. 😉
از طرف دیگر میدانیم که آموزش صرفا این نیست که معلم متکلم وحده باشد و تنها اطلاعات از طریق توضیح دادن به دانش آموزان منتقل بشود. بلکه، بارها شاهد آن بوده ایم که دانش آموزان در انجام تکالیف به صورت فردی یا گروهی مطالب را بهتر یاد میگیرند. انجام این تکالیف یا فعالیت های کلاسی، اگر مشوق یا تنبیهی در کنار آن باشد، دانش آموزان با اشتیاق بیشتری در کلاس فعالیت میکنند. اما این در حالی است که طبق استانداردهای اداره یا آموزشگاه ها، معلمان باید از دادن امتیازهای مثبت و منفی در دفترنمره بپرهیزند و صرفا نمره وارد کنند. این کار مزیت های خاص خودش را دارد و اما معایبی هم دارد. برای حل این مشکل و افزایش مشارکت در فعالیت های کلاسی و ایجاد رقابتی سالم و مهیج در کلاس، ئاگا کلاس شیوه ای نوین و علمی اتخاذ کرده که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.
همچنین، همه ی ما میدانیم که متاسفانه کتاب های درسی، استانداردهای لازم را ندارند و برای رفع این کم و کاستی ها مجبوریم خودمان منابع کمک آموزشی تهیه کنیم تا بتوانیم کمبودهای کتاب درسی را جبران کنیم. در این خصوص هم ئاگا کلاس همه ی نیازهای شما نسبت به محتواهای جذاب آموزشی مبتنی بر کتب درسی و آموزشگاهی را به شیوه ای نوین و مبتنی بر جدیدترین داده های آموزشی طراحی کرده که میتوانید با استفاده از آن سطح آموزشی کلاس را به شیوه ای چشمگیر ارتقا بدهید و دانش آموزان را بیشتر درگیر آموزش کنید و به گونه ای که اصلا گذران زمان در کلاس تان را احساس نکنند.
خب، تا به اینجای کار فهمیدیم که ئاگا کلاس قرار است منجی کلاس ما باشد 😉 و تغییرات شگرفی در شیوه ی آموزش و مدیریت کلاس مان به وجود بیاورد. حال، بیاید ببینیم که این پلتفرم جامع به طور کل چه ویژگی هایی دارد و قرار است چه امکاناتی در اختیارمان بگذارد:
لازم به ذکر است که ویژگی هایی که تا به اینجا بیان کردیم، فقط امکاناتی است که در نسخه ی آزمایشی پلتفرم قرار داده ایم و در آینده امکانات و ویژگی های جذاب بیشتری به آن اضافه میکنیم. اگر شما هم ویژگی خاصی مدنظرتان است که به پلتفرم اضافه کنیم، میتوانید در قسمت انتقادات و پیشنهادات ایده ی خود را بیان کنید.
حالا دیگر وقت آن رسیده که باهمدیگر یادبگیریم که چگونه از همه ی این امکانات خارق العاد استفاده کنیم. آن هم به صورت کاملا رایگان😍
خب، قبل از هرکاری اول باید در پلتفرم ثبت نام کنید. برای این کار هم لازم است که وارد صفحه ی ثبت نام بشوید و اطلاعات خواسته شده را پر کنید.
اگر معلم هستید یادتان نرود که حتما به عنوان معلم ثبت نام کنید
در نسخه ی آزمایشی، برای ثبت نام نیاز به دریافت کد معرف دارید که برای دریافت آن میتوانید به شبکه های اجتماعی ما سر بزنید و در آنجا کد معرف دریافت کنید
سپس، برای تایید حساب کاربری تان کد 6 رقمی به ایمیل تان ارسال میشود که باید آن کد را در این صفحه وارد کنید.
به همین سادگی شما عضوی از جامعه ی مدرسین ئاگا کلاس شدید و بعد از آن میتوانید از همه ی امکانات به صورت رایگان استفاده کنید.
در وهله ی اول باید کلاس های تان را در پلتفرم ثبت کنید. برای این کار کافی است به قسمت ایجاد کلاس جدید بروید و مشخصات خواسته شده را وارد کنید. (نگران نام ها و اطلاعات نباشید، هر موقع خواستید میتوانید به راحتی آنها را ویرایش کنید)
پس از ثبت کلاس، وارد صفحه ی مختص به کلاس تان میشوید و در اینجا باید اسامی دانش آموزان تان را وارد کنید.
همچنین در قسمت قوانین کلاس میتوانید قوانین کلاس را تعریف کنید و به ازای انجام قوانین پاداش یا تنبیه به ستاره را تعیین کنید.
در قسمت دانش آموزان، با کلیک بر روی نام آنها، میتوانید تعداد ستاره هایی که میخواهید به آنها اضافه یا کم کنید را مشخص کنید.
در قسمت پایین تر میتوانید برای هر دانش آموز، یادداشت برداری کنید.
پس از اضافه کردن اولین یادداشت برای آنها میتوانید لیستی از یادداشت هایتان برای آن دانش آموز را مشاهده کنید.
در قسمت مرتب سازی براساس …. میتوانید دانش آموزان تان را براساس نام یا تعداد ستاره هایشان مرتب سازی کنید.
در تب یادداشت های کلاس میتوانید، با انتخاب تاریخ برای کلاس تان یادداشت برداری کنید.
در این جدول میتوانید لیست یادداشت های خود برای آن کلاس را مشاهده کنید.
در تب ابزارهای کلاس میتوانید از ابزارهای کاربردی در کلاس از قبیل انتخاب دانش آموز به صورت رندوم و شمارش زمان معکوس و تایمر استفاده کنید
در تب بازی های آموزشی میتوانید بسته به درس تان بازی های آموزشی متناسب با محتواهای درسی را مشاهده کنید.
در تب محتواهای درسی میتوانید بسته به نام درس کلاس تان، محتواهای آموزشی تهیه شده توسط ئاگا کلاس را مشاهده کنید.
همچنین در قسمت وبلاگ ها هم میتوانید مقالات آموزشی داخل سایت را ذخیره کنید و برای دسترسی راحت تر در این قسمت به مقالات ذخیره شده دسترسی داشته باشید.
تا به این جای کار در این مقاله باهمدیگر با مطالبی از قبیل هدف از ارائه پلتفرم جامع ئاگا کلاس و ویژگی های منحصر به فرد آن آشنا شدیم. در اینجا لازم است که به این اشاره کنم که شما میتوانید به صورت رایگان از همه ی این امکانات استفاده کنیم و از آنجایی که پلتفرم فعلا در نسخه ی آزمایشی قرار دارد خیلی خوشحال میشویم که تجربه ی کاربری خود با پلتفرم و ایده های خود را با ما مطرح کنید. به امید داشتن آینده ای روشن برای فرزندان سرزمین مان
معلم و طراح ئاگا کلاس
آموزش قوی ترین سلاحی است که می توانید برای تغییر جهان از آن استفاده کنید
نلسون ماندلا